Fremtidens blikkenslagere

VMZINC har mødt to blikkenslagere, som boligejerne i fremtiden kommer til at nyde godt af. Mød Sofie og Sebastian – og hør om deres dedikation til faget.

VMZINC har spurgt dem om, hvorfor de har valgt at blive blikkenslager, hvilke tanker de har omkring deres kommende karriere inden for faget, og hvad Sofie tænker om at være kvinde i et fag domineret af mænd.

 

Blikkenslager Sebastian Holmkvist Rasmussen

 

Sebastian Holmkvist Rasmussen

  • 21 år
  • Har været i lære hos: Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen.
  • Færdiggjorde sin uddannelse i december 2020.

 

Hvorfor valgte du at blive blikkenslager?

Jeg har altid vidst, at jeg skulle arbejde med et håndværk.
Det ligger lidt i familien, hvor min far er murer, og min mor er maler.

Jeg syntes allerede, jeg var parat fra 9. klasse til at starte i lære. Men jeg blev rådet til at tage 10. klasse med. Da jeg var færdig med 10. klasse, startede jeg så på grundforløbet på teknisk skole.
Her prøver man flere fag af, men jeg vidste med det samme, at jeg ville være blikkenslager.

 

Hvad er det gode ved at være blikkenslager?

Det bedste er, når andre ser, hvad man har lavet, og de så siger, Wauww, har du lavet det? I mange andre jobs ser andre ikke resultatet. Jeg synes, det er fedt, at lave et stykke arbejde, der holder og kan ses på i mange år fremover.

 

Hvad kan bagsiden af jobbet være?

Blikkenslagerfaget kan være hårdt fysisk. Det kan f.eks. være koldt om vinteren, eller når man skal op at kravle på tage osv. Men heldigvis har vi også mange hjælpemidler, og jeg tænker ikke over, at det i det lange løb kan gå hen og blive for hårdt for kroppen.

 

Fremtiden?

Nu er jeg færdigudlært og jeg glæder mig til at komme i gang med at bruge min uddannelse som blikkenslager. Min drøm er om 10 år at få mit eget firma.

 

Blikkenslager Sofie Østergaard

 

Sofie Østergaard

  • 23 år
  • Har været i lære hos: Blikkenslagerfirmaet Søren Østergaard A/S.
  • Færdiggjorde sin uddannelse i december 2020.

 

Hvorfor valgte du at blive blikkenslager?

Der er nok forskel på, hvorfor man vælger faget, alt efter om man er kvinde eller mand. Jeg tænker, at man som pige kan vælge at blive blikkenslager, fordi det giver så mange muligheder for at være kreativ. At skabe noget som blikkenslager betyder, at man kan udtrykke sig på sin egen personlige og kreative måde. Der er aldrig kun ét udtryk eller én løsning. Der er så mange muligheder for at sætte sit eget præg på det, og det passer mig godt.

 

Hvad tænker du om at være kvindelig blikkenslager?

Jeg er kvinde i et fag med meget få kvinder, og som er domineret af mænd. Det skulle jeg lige vænne mig til i starten.
Tonen kan godt være lidt frisk, men det passer mig egentlig helt fint. Faktisk værdsætter jeg nu, at vi har den ligefremme jargon. Der er et godt kammeratskab kollegerne imellem, og jeg passer godt ind i miljøet.

 

Fremtiden?

Mine forældre har et blikkenslagerfirma, og det arbejde tager jeg del i nu. Jeg tager uddannelsen for at få lært håndværket. Planen er, at jeg skal arbejde på kontoret, men at jeg også kan træde til ved spidsbelastninger, når der er travlt ude i marken.

 

Skal du også være blikkenslager

Er du nysgerrig på at blive blikkenslager som Sebastian og Sofie? Så læs om blikkenslageruddannelsen her.

Flere artikler