Hvilken tagrende skal jeg vælge?

Alle boliger skal have monteret tagrendesystemer i en eller anden form, så hvorfor ikke gøre en dyd ud af nødvendigheden? Vælg en tagrende i zink – og få en vedligeholdelsesfri og holdbar kvalitetsløsning – hvor nedløbsrør og tagrender bidrager aktivt til yderligere at forskønne arkitekturen.

 

Zinktagrendens overflade

Der findes flere valgmuligheder mht. overflade på zinktagrender:

  • Originale blanke zinktagrender, der på smukkeste vis patinerer i takt med vind og vejr.
  • Forpatinerede grå tagrender – til dig som ikke kan vente.
  • Sorte zinktagrender – den moderne og personlige løsning.

Især den sorte zinktagrende er de seneste år blevet meget populær. Sorte zinktagrender passer perfekt ind i moderne arkitektur. Sorte tagrender kan sammen med sorte zink-sternkanter afrunde udtrykket på moderne funkisvillaer på smukkeste vis.

 

Zinktagrendens form

Den klassiske halvrunde form er den mest kendte. Men kender du de to andre elegante valgmuligheder?:

  • Halvrund zinktagrende
  • Firkantet zinktagrende
  • Kvartrund zinktagrende (også kaldet arkitekt-tagrende)

 

At montere zinktagrender er et håndværk. Blikkenslageren opsætter og lodder zinktagrenderne sammen i 100% vandtætte samlinger. Tal med din blikkenslager om den bedste løsning for din bolig.

 

Tagrender i andre materialer

Når man skal vælge materiale til tagrender, kan det være nemt at forveksle de forskellige materialer – såsom Aluzink, stål, plastik, kobber og zink.

Aluzink og ståltagrender er begge tagrender, der er belagt med en overfladelegering, som indeholder et tyndt lag zink. Både Aluzink- og ståltagrender er blanke, og ved første øjekast kan de forveksles med zinktagrender. Men kun zinktagrender er lavet af massiv zink. Zinktagrender består af 99,995% ren zink tilsat en smule kobber og titanium for styrke og fleksibilitet. Zinktagrender er et naturmateriale, der naturligt patinerer og bliver smukkere med årene.

 

Smukke zinktagrender og vandkasser

Hvilke valgmuligheder findes der? Bliv inspireret, og få et overblik nedenfor.

 

Kvartrund tagrende. Oprindelig blank zink, som over tid har patineret til en smuk lysegrå overflade.

 

Tagrende i sort zink. Med zinkbeklædte rendejern i samme overflade som tagrenden.

 

Halvrund tagrende i blank zink. Her er tagrenden lige opsat og helt metallisk blank. Herefter starter den naturlige patinering, og tagrenden vil, med tiden, opnå en smuk musegrå overflade.

 

Vandkasser i zink.

Stilrene kvadratiske vandkasser passer perfekt ind i moderne arkitektur. Vandkasserne leveres i 3 udgaver: Blank zink, forpatineret grå zink (QUARTZ-ZINC) og sort zink (ANTHRA-ZINC).

 

Har I behov for rådgivning om zinktagrender? Start din søgning efter en dygtig blikkenslager nu.

 

Flere artikler